Preot Apostol Ionuț

Preoți slujitori Ianuarie 20, 2013

Sunt născut la data de 17 martie 1986, în localitatea Targu Frumos, jud. Iasi. Am absolvit cursurile Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe” din Botosani în perioada 2000-2005.                                          

 Între anii 2005-2009 am urmat cursurile Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloaie”din Iaşi, secţia Pastorală, iar momentan  urmez cursurile de masterat ale aceleiaşi facultăţi, secţia „Sistematica”.

M-am căsătorit în anul 2005 cu domnişoara Alina Musteata, absolventă a Facultăţii de Economie si Administrarea Afacerilor din Iaşi, secţia Management. Împreună avem o binecuvântare în casă şi anume pe Sebastian-Alexandru nascut pe 7 iulie 2012.

Am fost hirotonit diacon la data de 17 decembrie 2005 şi preot la data de 18 decembrie 2005, la Capela din cadrul aşezământului de la Durău, de către I.P.S Daniel, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Dumnezeu a rânduit ca prima slujbă pe care am oficiat-o ca preot, să fie prima zi de Crăciun în Parohia pe care o păstoresc de aproape 7 ani.

Am fost numit preot paroh în Parohia Şerbeşti din decembrie 2005. În această perioadă am încercat cu ajutorul lui Dumnezeu să călăuzesc credincioşii spre Hristos şi să oblăduiesc rănile acestora după o perioadă lungă fără un păstor în mijlocul lor.

Am reuşit să consolidăm şi să pictăm Biserica, am construit o Trapeză si am dotat-o cu cele necesare si am obţinut loc, donaţie de la credincioşi, pentru o Biserică nouă mai încăpătoare pe care P.S Calinic Botoşăneanu cu sobor de preoţi l-a sfinţit o data cu Biserica pe data de 11 iulie 2010 când am primit şi distincţia de Iconom-Stravofor. Momentan ne ocupăm de Casa Parohială pe care cu ajutorul Domnului sperăm să o reparăm şi să o înfrumuseţăm aşa cum am reuşit cu Lăcaşul Domnului.

Data hirotonire: 2005-12-18